HTML

JIRA DEV

Az Atlassian termékek felhasználási területei, paraméterezésük és alkalmazásfejlesztési lehetőségeik. Esettanulmány és érdekességek a JIRA-ról, Confluence-ről, GreenHopper-ről és a hozzájuk kapcsolódó plugin fejlesztésről, egy kevés Scrum módszertannal fűszerezve.

Kérdéseket és észrevételeidet a lacimol kukatc gmail pont com címre tudod elküldeni.

Üdv:
lacimol ()

Legutóbbi bejegyzések

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

JiraDevTutor

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

08.
április

A JIRA magyarul

Magyarul vagy angolul? |  lacimol

Magyarul vagy angolul?

A magyar nyelv egyelőre nem része a JIRA alapmodulnak, de nyelvi plugin-ként letölthető és beállítható. A translations.atlassian.com oldalon található magyar fordítási segédlet nem sok jót ígér, de ennek jelentős része valószínűleg az eddig lefordított más nyelvi részekből építkezik. Az 5.2.9-es verziónak 30%-a van lefordítva, ami nem tűnik soknak (de akár elég is lehet az alapokhoz).


lang_1.png

Magyar nyelvi plugin telepítése

Mivel a jelenlegi telepítési leírás kicsit fura, ezért átdolgoztam, így itt olvasható formában elérhető.

  1. Töltse le a fenti jar fájlt (JIRA-5.2.9-language-pack-hu_HU.jar).
  2. Jelentkezzen be adminként, majd az "Administration" részben kattintson a "Plugins" linkre, és válassza a "Manage add-ons" fület.
  3. Kattintson a "Upload plugin" linkre, majd a "Tallózás" gombra. Itt válassza ki a letöltött jar-t a merevlemezről.
  4. Kattints a "Upload"-ra.
  5. A nyelvi csomag feltöltése után automatikusan települ, mert a 'JIRA Hungarian (Hungary) Language Pack' egy plugin.
  6. A nyelv beállítható alapértelmezettnek vagy felhasználónként.
  7. Ha bármilyen hibát vagy hiányt észlel a telepített nyelvi csomagban az Atlassian Fordítások oldalon javíthatja. Ehhez jelentkezzen be a My Atlassian felhasználói névvel és jelszóval és azonnal elkezdheti a fordítást.

Az alapértelmezett nyelv

A feltelepített plugin automatikusan aktív lesz, ha átkattintunk egy másik oldalra (vagy frissítjük az oldalt). Ha ez mégsem történik meg, akkor nekünk kell beállítanunk azt. Ez lehet alapértelmezett vagy felhasználónként külön.

Alapértelmezett:

  1. Jelentkezzen be adminként
  2. Válassza ki a fogaskerék ikont a jobb felső sarokban, majd a JIRA Admin-t. Utána a System > General Configuration-t az Admin oldal megnyitásához
  3. Kattintson az 'Edit Configuration' gombra az oldal alján, majd a 'Default language'-nél válassza ki a Magyar nyelvet.

lang_5.png

A fenti képen látható, hogy a fordítás jelenleg még gyerekcipőben jár. A teljes JIRA fordításhoz szükség van még kb 11.000 szócikkre és mondatra, de ezt a hiányt a következő posztban megpróbáljuk csökkenteni.

Címkék: plugin fordítás install

komment

süti beállítások módosítása